Bio

SPAWN

Ska Punk uit de Achterhoek
spawn ska punk party monsters
Verrassende mix

Opzwepende Ritmes

Pompende Blazers, Scheurende Gitaren en een Vuig Orgel

SPAWN is een energieke ska band uit Aalten (de Achterhoek) van de meest aanstekelijke soort. Opzwepende ritmes, pompende blazers, scheurende gitaren en een vuig orgel zorgen voor een verrassende mix van ska en punkrock, met invloeden van surf en reggae.

In oktober 2016 heeft SPAWN het derde studioalbum ‘Dance of the Lunatics’ uitgebracht. Het nieuwe album bruist van de energie en wordt positief ontvangen door de media. Volgens 3voor12 (2016) heeft SPAWN weer een plaat gemaakt vol met nummers die uitermate geschikt zijn voor de festivals. Ook buiten Nederland wordt het nieuwe album opgepakt.

SPAWN ging in 2017, 2018 en 2019 langs de podia en festivals om het nieuwe album te promoten bij het publiek, waaronder wederom Zwarte Cross en Paaspop. Zoals overal, gooide COVID-19 roet in het eten maar inmiddels staat de band te popelen om het koper weer uit het vet te halen.

With their third album, they’ve definitely found the groove and locked it down. ‘Dance of the Lunatics’ is a huge, bouncing, sweaty dance machine perched on 14 legs and having the time of its life.
spawn ska punk nederland achterhoek

It never ends

Highlights

Spotify streams
0

SPAWN ging in 2017 en 2018 langs de podia en festivals om het nieuwe album te promoten bij het publiek, waaronder wederom Zwarte Cross en Paaspop. Het album is te koop via de webshop, maar uiteraard ook te beluisteren via Spotify, Apple Music en alle andere bekende online kanalen.

SPAWN is in 2001 ontstaan uit een stel jeugdvrienden in het Achterhoekse dorp Aalten. De band trad in het begin op als punktrio in diverse jongerencentra. Na de toevoeging van blazers binnen de band wordt ska – met invloeden van punk – de basis voor de muzikale formule. De bandleden deden hun inspiratie op door veel te luisteren naar British ska uit de 70’s & 80’s, en naar skapunkbands zoals Reel Big Fish, Mighty Mighty Bosstones en Mad Caddies. 

In 2005 kwam het dubuutalbum ‘Spawntaneous’ uit. Het album werd uitgeroepen tot album van de maand bij het Nationaal Pop Instituut. De videoclip van het nummer ‘Spam’ was te zien op muziekzender TMF. De band deed mee aan de Popronde en trad door heel het land op. ‘Hosdroplos’ uit 2008 is het tweede studioalbum van SPAWN. Het album kreeg wederom enthousiaste recensies in de media. Optredens op de Zwarte Cross, Paaspop en Paradiso volgden.

Met honderden optredens in de benen en 3 platen op zak, zit de band nog altijd vol nieuwe energie om zalen en festivals op kop te zetten.

Energieke Ska band boeken?

Neem contact met ons op via de knop hieronder

De band

zang/gitaar

Roel Wensink

Basgitaar

David van Lochem

Reviews

Over ons geschreven