20 jaar ska punk met SPAWN

20 jaar ska punk met SPAWN

Facebook
Twitter
LinkedIn

De Achterhoekse ska punk band SPAWN viert op zaterdag 22 oktober het 20-jarig bestaan in Oerkroeg Schiller in Aalten. Vanaf 21:00 uur gaan de deuren open en wordt het publiek getrakteerd op een spetterend feest.

Wat ooit begon als jeugdbandje in 2001 in het Achterhoekse dorp Aalten, is uitgegroeid tot een voltallige ska punk band die door heel Nederland heeft opgetreden in kroegen, op poppodia en op vele festivals. Overal waar SPAWN komt gaan de voetjes van de vloer door hun energieke mix van uptempo ska, punk en reggae-ritmes.

Het festijn rondom het 20-jarig bestaan heeft door corona op zich laten wachten, maar wat in het vat zit verzuurt niet en al helemaal niet als het om een SPAWN-feest gaat. De band start de avond in de oorspronkelijke line-up met nummers uit de beginperiode. Veel songs van hun uitgebrachte studioalbums zullen ten gehore worden gebracht. In 2005 ontvangt SPAWN uitstekende recensies op het debuutalbum ‘Spawntaneous’, uitgeroepen tot album van de maand bij het Nationaal Pop Instituut. Daarna volgt in 2008 het album ‘Hosdroplos’ en in 2016 het album ‘Dance of the Lunatics’. Optredens op de Zwarte Cross volgen en zelfs een optreden in Paradiso met meerdere skabands. De muziek van SPAWN ligt wereldwijd goed in het gehoor bij de ska punk liefhebbers. Online zijn inmiddels ruim een half miljoen streams bereikt en duiken de nummers van SPAWN op naast die van grote gerenommeerde skabands.

Tijdens de avond zijn er speciale shirts verkrijgbaar in de merchandise-stand ter ere van het 20-jarig bestaan. Het publiek kan deze avond een aantal verrassingen verwachten. Entree is €5,- aan de deur. Wees op tijd, want vol is vol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *